Vervoersvoorziening
Kunt u door ziekte, ouderdom of een beperking geen gebruikmaken van een ‘gewoon’ vervoersmiddel zoals bus, auto of fiets? Dan wordt het lastiger om uw sociale contacten of activiteiten te blijven doen. Soms is dat op te lossen met een aanpassing aan uw eigen vervoersmiddel. Soms is er aangepast vervoer nodig, zoals een aangepaste fiets, scootmobiel of de deeltaxi. We kijken altijd eerst of u nog op een andere manier geholpen kunt worden. Is er geen andere oplossing? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vervoersvoorziening via de gemeente. Maak een afspraak om uw probleem te bespreken met één van onze consulenten.
Hoe werkt het?
Wilt u weten waarmee we u kunnen ondersteunen? Maak dan een Wmo melding. Op basis hiervan maken we met u een afspraak.
Liever telefonisch? Bel voor een afspraak met één van onze consulenten 0183 - 51 60 60.
- U bespreekt tijdens de afspraak met de consulent wat uw probleem is. Samen met u kijken we welke oplossingen er zijn en welke hulp u nodig heeft. Het kan zijn dat een vervoersvoorziening de oplossing is.
- De consulent heeft 6 weken de tijd om onderzoek te doen. U krijgt een verslag van de uitkomsten van het onderzoek en de oplossing die wij u willen bieden.
- Daarna kunt u eventueel een aanvraag voor een vervoersvoorziening indienen. De consulent kan u hier meer over vertellen.
- Binnen 2 weken na de aanvraag ontvangt u ons besluit op uw aanvraag.
Welke vorm van ondersteuning kiest u?
Als u een indicatie krijgt voor een vervoersvoorziening, kunt u die vervoersvoorziening op 2 manieren krijgen:
- De gemeente regelt en betaalt de vervoersvoorziening voor u (Zorg in Natura). U krijgt dan hulp van één van de aanbieders met wie wij een contract hebben.
- U krijgt een persoonsgebonden budget (PGB) en regelt en betaalt daarmee zelf een vervoersvoorziening. U zoekt zelf de vervoersvoorziening en regelt alles zelf.
U maakt deze keuze in het gesprek met de consulent. Bij de deeltaxi is alleen Zorg in Natura mogelijk.
Wat zijn de kosten?
Voor de deeltaxi betaalt u geen eigen bijdrage maar een ritbijdrage aan de chauffeur. Voor de overige vervoersvoorzieningen betaalt u wel een eigen bijdrage. U betaalt maximaal € 21,00 per maand. Kijk voor meer informatie over de eigen bijdrage op de website van het CAK.