Ook van buiten Altena wisten bezoekers dit keer de Week van Ons Eten Altena te vinden. Zo’n 4000 bezoekers trokken van boerderij naar boomgaard, bekeken een documentaire, bezochten de conferentie of aten de Maaltijd van Morgen.
Kennismaken met het verhaal achter voedsel. En met duurzame, dichtbij geproduceerde ingrediënten voor een lekkere en gezonde maaltijd. Daar draaide het om in de week van 5 tot en met 12 oktober.
Er waren activiteiten voor jong en oud, in alle uithoeken van de gemeente. Kinderen konden met een stempelkaart langs streekproducenten, buren konden elkaar ontmoeten tijdens het ‘Ontmoet de boer-diner’ bij Maaswaarden en bij bioscoop Hollywoud draaiden films over keuzes in de landbouw. Restaurants serveerden lokale gerechten, agrariërs gingen in gesprek tijdens de Bodemdag en middelbare scholieren gingen aan de slag met ‘de beste snack van Altena’. Verschillende manieren van ‘hoe het anders kan’ kwamen aan bod tijdens een conferentie op Fort Altena, waar overheid, onderwijs, en partners uit de voedselketen hun samenwerking verstevigden.
Wethouder Claudia Schipper: “Fantastisch om met elkaar te ontdekken en genieten van al het moois, lekkers en interessants dat er op voedselgebied in Altena is te vinden. Veel dank aan alle ondernemers die hun deuren openzetten, activiteiten organiseerden, en lokale gerechten aanboden. We hebben samen laten zien dat Altena alles in huis heeft voor een toekomstbestendige maaltijd.”
De Week van Ons Eten Altena is onderdeel van het programma Circulair Voedselsysteem van de gemeente. Daarin werkt de gemeente samen met alle betrokkenen aan een gezond, lokaal, duurzaam voedselsysteem.
Wilt u meer weten over de activieteiten die georganiseerd zijn in De Week van Ons Eten – Altena. Lees en bekijk het in de Nieuwsbrief.