Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Informatiemarkt Wonen, Zorg en Welzijn in de toekomst

Zaterdag 5 oktober 2024 vindt in Golfpark Almkreek de tweede Informatiemarkt Wonen, Zorg en Welzijn plaats. De markt is een gezamenlijk initiatief van het Seniorenplatform Altena, gemeente Altena, Surplus, Woonstichting Land van Altena en Bazalt Wonen.

De veranderingen in de huidige samenleving volgen elkaar snel op, ook met betrekking tot wonen, zorg en welzijn. Voor iedereen is het belangrijk om te weten hoe zijn of haar toekomst er op dat gebied uit gaat zien. Inwoners hebben soms diverse vragen of ervaren nog onduidelijkheid. De initiatiefnemers van de markt vinden het belangrijk om inwoners goed te informeren en te betrekken.

De markt

Bijna 30 verschillende organisaties en ondernemers zijn op de markt aanwezig. Zij voorzien de bezoeker graag van informatie of helpen hen met hun vragen. De markt is de gehele dag te bezoeken, maar kent daarnaast ook een programma met presentaties en workshops over specifieke onderwerpen. Er is aandacht voor langer zelfstandig wonen, een woonomgeving met zorg en veiligheid thuis en online. Actief meedoen in de samenleving, valpreventie, dementie en het behoud van een goede gezondheid, zijn ook onderdeel van het programma.

Programma

10.00 uur             Opening

10.15 uur             Presentatie veiligheid

11.00 uur             Lezing WMO

11.45 uur             Demo valpreventie

13.00 uur            Veilig bankieren

13.45 uur            Presentatie dementie

14.30 uur            Demo valpreventie

15.15 uur             Levenstestament

 

Samenzijn en optredens

In het café van De Almkreek is er de hele dag ruimte voor gezellig samenzijn. Om 10.00 uur wordt de markt geopend. De organisatie trakteert de bezoeker op een gratis kopje koffie of thee en ook aan de kleine bezoeker is gedacht, die kunnen zich laten schminken.

Zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom in Golfpark De Almkreek, ’t Hoekje 7B in Almkerk.