Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Bijeenkomst Veilig online op 1 oktober

Vandaag
Veilig online

Op dinsdagavond 1 oktober organiseren Bibliotheek CultuurPuntAltena, gemeente Altena, politie, buurtpreventie, Rabobank en Seniorweb een informatieavond over digitale veiligheid. De bijeenkomst is in de Bibliotheek in Woudrichem en begint om 18.30 uur . 

Een verkeerde link aanklikken in een e-mail of een telefoontje van iemand die zich voordoet als bankmedewerker. Het zijn voorbeelden van fraude die steeds meer mensen herkennen. Tijdens "Veilig online" leren bezoekers hoe criminelen kunstmatige intelligentie gebruiken voor fraude en hoe u dit kunt herkennen. Ook helpdeskfraude komt aan bod. 

Het programma

De avond wordt geopend door Burgemeester Egbert Lichtenberg, portefeuillehouder veiligheid, die in de Bibliotheek vertelt over de digitale veiligheid in gemeente Altena.   

Vervolgens sluit de Bibliotheek via een livestream aan bij het gesprek van tv-presentator Ewout Genemans. Hij spreekt met verschillende deskundigen. De avond wordt afgesloten met een informatiemarkt. Hier kunnen bezoekers vragen stellen aan de lokale deskundigen op het gebied van digitale veiligheid. Het hele programma vindt u terug op bibliotheekaltena.nl/veiligonline

Meer informatie en aanmelden 

De bijeenkomst is gratis en u hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Bij de avond aanwezig zijn? Meld u dan aan via bibliotheekaltena.nl/veiligonline of bel naar 085 - 040 11 63.