Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Drank- en horecavergunning

Wilt u drank met alcohol verkopen of schenken in een horecabedrijf of tijdens een evenement? Dan heeft u een drank- en horecavergunning nodig. Een horecabedrijf is bijvoorbeeld een café, restaurant, lunchroom, clubhuis, buurthuis of kantine. Om een horecabedrijf te mogen hebben, heeft u ook een exploitatievergunning nodig.

Hoe doet u een aanvraag?

  1. U neemt contact op met team Vergunningen: (0183) 51 61 00. Een medewerker van dit team geeft u alle formulieren die u nodig heeft en geeft u uitleg daarbij.
  2. U maakt een afspraak als u alle gevraagde documenten heeft. Tijdens de afspraak kunt u uw aanvraag indienen.
  3. De gemeente doet een Bibob-onderzoek. Wij onderzoeken dan de achtergrond van uw bedrijf en de mensen die er werken.

U hoort binnen 8 weken of u de vergunning krijgt. De 8 weken gaan in op het moment dat wij uw volledige aanvraag hebben ontvangen.

Tip: vul uw aanvraag zo duidelijk en volledig mogelijk in

Wij begrijpen dat u zo snel mogelijk wilt weten of u de vergunning krijgt. Daar doen wij ook ons best voor. U heeft zelf ook invloed op de voortgang. Ons advies is om alles zo duidelijk en volledig mogelijk aan te leveren. Wij controleren namelijk de documenten die u heeft aangeleverd. De personen die als leidinggevende op de vergunning staan, worden altijd gescreend bij politie en justitie. Ook controleren we uw horecabedrijf.

Belangrijk: soms heeft u geen vergunning nodig

U heeft geen drank- en horecavergunning nodig als u bier, wijn, port en/of sherry verkoopt in de volgende zaken:

  • supermarkt
  • levensmiddelenwinkel
  • snackbar
  • traiteur
  • tabakspeciaalzaak
  • slijterij

U mag geen alcohol laten proeven aan klanten. In dat geval heeft u wel een vergunning nodig.