Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Recreatie en toerisme

De gemeente Altena is rijk aan toeristische en recreatieve activiteiten. De gemeente ligt in het meeste zuidelijke deel van zowel de Oude als de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Daarnaast maakt de gemeente deel uit van de Vestingdriehoek Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. Benieuwd naar wat Altena allemaal te bieden heeft voor een dagje uit of langer? VVV Biesbosch Linie presenteert namens de gemeente het aanbod op het gebied van recreatie en toerisme.

Naar VVV Biesbosch Linie

Nationaal Park de Biesbosch

Op stap in het Nationaal Park de Biesbosch? U vindt uitgebreide informatie op www.beleefdebiesbosch.nl of op de website van Nationaal Park de Biesbosch

Vestingdriehoek

De Vestingdriehoek wordt gevormd door Gorinchem, Woudrichem, Fort Vuren en Slot Loevestein. De vestingdriehoek is het meest zuidelijke deel van één van de mooist bewaard gebleven verdedigingslinies van Nederland: de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het gebied bevindt zich in een mooi rivierenlandschap van Waal, Maas en Merwede. Dit landschap wordt afgewisseld met historie en cultuur. Op de website www.vestingdriehoek.nl kunt u meer lezen over de mogelijkheden in dit gebied.

De Nieuwe Hollandse waterlinie

De Nieuwe Hollandse Waterlinie bestaat uit 45 forten, 2 kastelen en 6 vestingen van Muiden tot aan de Biesbosch. De gemeente Altena is onderdeel van dit mooie historische gebied. Ontdek de prachtige, historische bouwwerken en het mooie landschap van de Waterlinie op de website van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.