Werkendam: Borcharenweg Werkendam 4 weken dicht

Vanaf maandag 13 mei

Omleidingsroute

Vanaf maandag 13 mei is de Borcharenweg ongeveer 4 weken dicht. Het Waterschap voert er een grote maatregel uit tegen wateroverlast.

Omrijden via Dijkgraaf den Dekkerweg

Tijdens de afsluiting kunt u omrijden via de Dijkgraaf Den Dekkerweg en de Bandijk. Om sluipverkeer tegen te gaan kan omrijden niet via de Schans. Woningen, winkels en bedrijven aan de Schans blijven bereikbaar. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt.

Begraafplaats bereikbaar

De begraafplaats aan de Borcharenweg blijft bereikbaar via de dorpskant.

Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de Borcharenweg

Lopend of met de fiets langs de Borcharenweg? Dat kan gewoon tijdens de werkzaamheden. We leggen platen neer waar fietsers overheen kunnen. Ook kunnen fietsers en voetgangers over de Schans tijdens de afsluiting.

Andere busroute

Arriva rijdt tijdens de afsluiting een iets andere dienstregeling en route. De bussen rijden via Dijkgraaf den Dekkerweg-Bandijk-Plein-Sigmondstraat-Van Randwijklaan-Bandijk-Dijkgraaf den Dekkerweg.  Lijn 120 gaat via de haltes Plein, Sigmondstraat en Laan van Welgelegen.

Overlast

Wij begrijpen dat de afsluiting vervelend is. Niemand zit te wachten op omrijden. Samen met het Waterschap kijken wij of het werk sneller kan.

Wateroverlast tegengaan

De duiker onder de weg zorgt ervoor dat bij hevige regenval water sneller weg kan uit de kern Werkendam. Dat is ook de reden dat het Waterschap deze maatregel nu uitvoert en niet in de zomervakantie.  Zo verkleinen we de kans op wateroverlast bij hevige buien in de zomer.

Neem gerust contact op als u vragen heeft

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de afsluiting. Stel uw vragen aan het Waterschap, Abdul Farahi via 0344 – 64 92 76 of a.farahi@wsrl.nl  of de gemeente: Coen Prenger via telefoonnummer 0183 – 51 6734 of c.prenger@gemeentealtena.nl, Arne Schouten via telefoonnummer 0183 – 51 67 64 of a.schouten@gemeentealtena.nl