Wat verandert er in 2019?

Homepage publicatie

Een nieuwe gemeente, een nieuw gemeentehuis, andere openingstijden. Wat verandert er per 1 januari 2019?

Gemeentehuis

Vanaf 1 januari 2019 vormen de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem samen de gemeente Altena. Het gemeentehuis is in Almkerk, Sportlaan 170.

Ook in de gemeente Altena werken we op afspraak. Vanaf 3 januari 2019 bent u met een afspraak van harte welkom op het gemeentehuis in Almkerk. We zijn 4 dagen per week open van 08.30 tot 17.00 uur. Op dinsdag en donderdag tot 20.00 uur. Op vrijdag zijn we tot 13.00 uur open, en tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar.

AfvalAltena voor de ophaaldagen

Weten wanneer uw afval wordt opgehaald? Download de app AfvalAltena. Gebruikt u al de AfvalWijzer-app? Die blijft nog even in de lucht. Maar wijzingen worden niet doorgevoerd. Ook plaatsen we in die app geen nieuws meer. Vervang uw app dus door AfvalAltena.

Uw afvalkalender bekijken kan ook altijd via www.mijnafvalwijzer.nl

De ophaaldienst van Renewi rijdt in de gemeente Altena een nieuwe route. Het kan dus zijn dat op uw adres afval op een andere dag wordt opgehaald dan u gewend was. Woont u in het buitengebied? Dan kan de ophaaldag van afval bij u zelfs anders zijn dan bij de buren. Check dus altijd de AfvalAltena-app of www.mijnafvalwijzer.nl

Drie milieustations

Afval dat u niet kwijt kunt in uw containers of in de milieuparkjes kunt u meestal wegbrengen naar het milieustation. In de gemeente Altena zijn 3 milieustations: in Hank, Giessen en Werkendam. U kunt bij de milieustations alleen met pin betalen.

De openingstijden, het afval dat u weg kunt brengen, en de eventuele kosten, zijn mogelijk anders dan in uw oude gemeente. Check voor u naar het milieustation gaat dus eerst of u bepaald afval weg mag brengen, wat het kost, en wanneer het kan.

Consulenten voor Jeugdhulp, Werk en inkomen, Voorzieningen en ondersteuning

Heeft u vragen over jeugdhulp, werk en inkomen, of voorzieningen en ondersteuning? Vanaf 2019 staan de consulenten van de gemeente Altena voor u klaar. We doen dat dan niet meer vanuit Loket Altena, CJG Werkendam & Woudrichem en Zorgteam Aalburg. Om u nog beter van dienst te zijn, organiseert gemeente Altena de ondersteuning op een andere manier. Per wijk werken nu consulenten met verschillende kennis en expertise.

Onze consulenten zijn vanaf 3 januari bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur via het telefoonnummer (0183) 51 60 60. Ze maken een afspraak op een locatie die u het beste uitkomt. Dat kan op één van onze wijklocaties zijn, dicht bij u in de buurt, of bij u thuis. Maar dat kan bijvoorbeeld ook op school, bij de kinderopvang of in het dorpshuis zijn.

Nieuwsberichten gemeente in Het Kontakt

Bekendmakingen van gemeente Altena leest u wekelijks op de gemeentepagina in Het Kontakt. Een keer in de 4 weken verschijnt in die krant een gemeentekatern met nieuws en achtergronden.

Wilt u berichten over uw buurt via e-mail ontvangen? Meld u dan aan bij de e-mailservice van overheid.nl. Dan krijgt u onder meer bericht over ruimtelijke plannen die bij de gemeente ter inzage liggen. Of welke verkeersbesluiten genomen zijn.