Van de gemeenteraad

21 januari: raad naar Genderen

Gemeenteraad Altena

De raad start dit jaar buiten het gemeentehuis in Genderen.  Op 21 januari bezoeken raadsleden samen met leden van de dorpsraad diverse locaties in het dorp. Het bezoek eindigt in het dorpshuis Genderen, Rondendans 10. Daar is ’s avonds een open inloop voor inwoners en vinden de eerste Altenatafels van 2020 plaats.  U bent van harte welkom, ook als u niet in Genderen woont.

De komende periode bezoekt de raad verschillende kernen en houdt daar ook de beeldvormende Altenatafels. De bezoeken en het vergaderen op locatie passen binnen de nieuwe werkwijze van de raad.  De raad wil zo inwoners, ondernemers en organisaties ontmoeten en een beeld krijgen van wat er leeft in de kernen.

Iets delen met de raad? Maak gebruik van de inloop

Tijdens de inloop kunnen inwoners, uit Genderen maar ook uit de andere kernen, onderwerpen onder de aandacht van de raad te brengen. Heeft u een initiatief dat u wilt presenteren? Ervaart u een probleem in uw wijk? Heeft u een vraag aan de raad? Maak dan gebruik van de inloop. Tussen 19.00 en 19.30 uur kunt u binnenlopen in het Dorpshuis. U kunt daarover contact opnemen met de griffie.

Altenatafels

Om 19.30 uur beginnen de Altenatafels. Het gaat om beeldvormende Altenatafels. Dat betekent dat de raad  informatie krijgt over onderwerpen die binnenkort op de agenda staan van de opiniërende Altenatafels en/of raadsvergadering. Op de agenda van 21 januari staan onder andere de komst van de nieuwe atletiekbaan in Sleeuwijk, het actieplan veiligheid en de plannen voor de Kurenpolder in Hank. De Altenatafels zijn openbaar, u bent van harte welkom mee te luisteren. De volledige agenda vindt u op altena.raadsinformatie.nl

Vragen over de gemeenteraad?

Heeft u vragen over of aan de gemeenteraad?  Wilt u inspreken, of gebruik maken van de inloop? Neem contact op met de griffie. Dat kan via telefoonnummer 0183 – 51 61 00 of griffie@gemeentealtena.nl

Raadsleden in beeld

Wie zijn de leden van de gemeenteraad? Elke week stellen we een raadslid voor. Deze week: René Roovers van de fractie CDA:

Rene Roovers

“Ik ben geboren (in 1963) en getogen in Oosterhout, maar woon sinds 2015 naar volle tevredenheid in Sleeuwijk. Ik ben getrouwd en samen hebben wij 4 kinderen en 6 kleinkinderen.

In het dagelijks leven heb ik een leidinggevende functie bij buurgemeente Geertruidenberg.”

Waarom wilde je raadslid worden?

“Heel eerlijk, ik ben door bekenden in mijn omgeving bij het CDA terecht gekomen. Ik kon me eigenlijk direct vinden in de uitgangspunten van deze partij. Vooral het uitgangspunt dat iedereen een unieke bijdrage levert aan de samenleving vind ik heel mooi. Ik wil graag meedenken aan de voorkant en verantwoording nemen. En ik leer er vooral veel van.”

Wat wil je als raadslid bereiken?

“Ik zou heel graag willen bereiken dat wij zichtbaar zijn voor alle inwoners. Dat inwoners ons weten te vinden maar ook dat wij de binding houden met onze inwoners. Onze gemeente biedt, gelet op de schaalgrootte, veel kansen voor onze inwoners en bedrijven. Een unieke gemeente met 21 dorpen die ieder hun eigen identiteit hebben en waar we trots op mogen zijn.”

René Roovers, telefoonnummer  06 – 10 16 15 19, email:r.roovers@gemeentealtena.nl