Sportcoaches Altena

Acht buurtsportcoaches zetten zich dagelijks in de gemeente in om iedereen aan het sporten en bewegen te krijgen.

Sportcoaches Altena

Niet alleen voor de fysieke en mentale gezondheid, maar ook om plezier te ervaren en nieuwe mensen te leren kennen.

Voor jong en oud(er)

Wist u dat de sportcoaches zich niet alleen richten op kinderen? Ook voor sporters met een beperking en 65-plussers organiseren ze activiteiten. Een greep uit de activiteiten:

• Gymles op basisscholen
  • Sportkennismakingslessen op scholen
  • Buitenschoolse sportactiviteiten
  • Zwemlessen bij de buitenbaden
  • Sporten en bewegen met 65-plussers
  • Sporten/bewegen voor mensen met een beperking
  • Organiseren Koningsspelen
  • Sportverenigingen ondersteunen
  • Sjors Sportief, uitbrengen van hét sportboek voor alle basisschoolleerlingen

Ook beheren de sportcoaches de sportmaterialen in de gemeentelijke sportaccommodaties en zijn ze intermediair voor Stichting Leergeld.

Wethouder Sport Peter van der Ven: “Ik ben erg blij met de 8 buurtsportcoaches in de gemeente. Zij vormen voor ons een belangrijke schakel in ons gezondheidsbeleid. Door hun enthousiasme en inzet worden ze erg gewaardeerd door de jeugd, inwoners en scholen.”

Koningsspelen, wielerclinic

Voor komend jaar staan er een aantal leuke activiteiten op de planning: zoals de Koningsspelen die voor alle basisschoolleerlingen in Altena op 5 plekken in de gemeente wordt georganiseerd. Ook zijn de coaches betrokken bij een wielerclinic met Marianne Vos.

Op de hoogte blijven van de activiteiten? Volg de sportcoaches dan op Facebook: Buurtsportcoach Altena.