Sloop en nieuwbouw in Dussen en Sleeuwijk

In Dussen en Sleeuwijk zijn we begonnen met het slopen van oude schoolgebouwen en gymzalen.

Sloop en nieuwbouw in Dussen en Sleeuwijk

De scholen hebben een nieuwe bestemming gevonden in een multifunctionele accommodatie of brede school.

Stap voor stap slopen

Rondom de slooplocaties staan bouwhekken. De aannemer stript eerst de panden en verwijdert asbest.  Daarna worden de gebouwen stap voor stap afgebroken.

Nieuwbouw

Op de plekken van de voormalige scholen en gymzalen komen woningen. De start van de bouw verschilt per locatie:

• Dussen: eind dit jaar ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Als de gemeenteraad in februari 2020 instemt, kan in mei 2020 de bouw starten van 13 verschillende typen woningen.

• Sleeuwijk Verschoorschool: begin volgend jaar kunnen we bekend maken welke type woningen we gaan bouwen. Tijdens een inloopavond bespreken we de plannen graag met u. We streven ernaar datzelfde jaar nog te beginnen met bouwen.

• Sleeuwijk Morgenster: Op deze locatie komen 40 appartementen, huur en koop. In verschillende grootte en prijzen. Als het bouwplan klaar is, is nog een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Hier hebben we een groot deel van 2020 voor nodig. We verwachten in 2021 te kunnen bouwen.

• Sleeuwijk Gymzaal Vlietstraat: Hier verrijzen in 2021 10 appartementen. Ook voor deze locatie geldt dat eerst het bestemmingsplan nog gewijzigd moet worden.

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning?

Om in aanmerking te komen voor een bouwkavel of nieuwbouwwoning moet u bekend zijn als woninggeïnteresseerde bij de gemeente. Stond u al ingeschreven op een lijst in de voormalige gemeente Aalburg, Werkendam of Woudrichem? Dan hoeft u nu niets te doen. Wilt u geregistreerd staan bij de gemeente als geïnteresseerde voor een bouwkavel of nieuwbouwwoning? Mail dan uw naam en contactgegevens naar Joan van Duren.

Naast registratie bij de gemeente, schrijft u zich in bij de projectontwikkelaar of makelaar  voor de woning of kavel van uw keuze.

Aanbod van kavels en nieuwbouwwoningen