Plastic en drankenkartons: zak in plaats van bak

Vanaf 1 mei geen plastic afval meer naar milieuparkjes. We halen het plastic natuurlijk nog steeds huis aan huis op.

plastic afval miieuparkje

Woont u in de voormalige gemeente Werkendam? Dan kon u tot nu toe uw plastic verpakkingsafval en drankenkartons ook naar het milieuparkje in uw dorp brengen. Vanaf 1 mei kan dat niet meer. We halen het plastic natuurlijk nog steeds huis aan huis op.

Hang uw plastic aan de haakjes..

De gemeente heeft besloten de wijkparkjes voor plastic afval te sluiten omdat plastic al huis aan huis wordt opgehaald. Ook zorgt de inzameling van plastic in de wijkparkjes voor overlast. Vaak hangen zakken naast de container in plaats van erin. Ten slotte maken we het inzamelen van plastic zo voor de hele gemeente gelijk. In de voormalige gemeenten Aalburg en Woudrichem kon plastic afval alleen maar huis aan huis aangeboden worden.

..maar niet te vroeg!

Het is voor buurtbewoners erg vervelend als u plastic afval te vroeg aan straat hangt. Hang uw plastic daarom op z’n vroegst de avond voor de ophaaldag aan straat.

In deze wijkparkjes stopt de inzameling van plastic en drankenkartons per 1 mei:

• Hank, Jachtsloot/Kerkstraat
  • Dussen, Vrijheidsplein