Dat verdient meer dan een bloemetje.....

Kent u iemand die wel een lintje verdient?

Lintje

Vrijdag 26 april ontvingen 12 inwoners uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding. Misschien kent u ook wel een vrijwilliger die bijzonder werk doet voor de samenleving? Denk aan een vrijwilliger die zich al 20 jaar voor de ouderen in de wijk inzet. Of de vrijwilliger die een aantal uren per week onderhoud doet op de vereniging. Die vrijwilliger zou u wel eens in het zonnetje willen zetten. Niet alleen met een bloemetje, misschien zelfs met een lintje!

U kunt iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding

Ook in de gemeente Altena vindt er volgend jaar een lintjesregen plaats: op vrijdagochtend 24 april 2020. Kent u iemand in uw omgeving die al lange tijd vrijwilligerswerk doet? Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

U kunt contact met ons opnemen als u iemand wilt voordragen

U kunt dan bellen met Wieneke Scholtens, 0183 - 51 62 02 of met Janny Abbenhuis, 0183 – 51 62 13 of een mail sturen naar bestuurssecretariaat@gemeentealtena.nl. Zij kunnen aangeven of het vrijwilligerswerk in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding. Zij kunnen u ook alles vertellen over het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding. Er gelden namelijk verschillende voorwaarden bij de aanvraag. Die voorwaarden leest u hieronder.

U kunt uw aanvraag opsturen voor 1 juli 2019

De deadline voor de lintjesregen voor de lintjesregen in 2020 is 1 juli 2019. Meer informatie in het aanvraagformulier vindt u op www.lintjes.nl.

Wanneer kan een vrijwilliger een Koninklijke Onderscheiding krijgen?

• De vrijwilliger woont in de gemeente Altena.
  • De vrijwilliger heeft minimaal  15 jaar aaneengesloten vrijwilligerswerk gedaan. Het mag vrijwilligerswerk zijn bij verschillende organisaties.
  • Het gaat om vrijwilligerswerk dat structureel is (niet vrijblijvend). Het vrijwilligerswerk kost minimaal 6 uur per week.
  • De vrijwilliger doet nu nog steeds vrijwilligerswerk of is er korter dan een jaar geleden mee gestopt.
  • Het kan gaan om vrijwilligerswerk in ons gebied, maar ook om vrijwilligerswerk op provinciaal of (inter)nationaal niveau.
  • De vrijwilliger heeft geen vergoeding voor het vrijwilligerswerk gekregen.
  • De vrijwilliger is van onbesproken gedrag.

Kijk voor meer informatie op Koninklijke Onderscheidingen