Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Gezocht: burgemeester voor Altena

De gemeente Altena is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Waar moet hij of zij volgens u aan voldoen? Wat voor persoon moet het zijn? Laat het ons weten en vul de vragenlijst in. Dat kan tot en met 24 april. De resultaten verwerken we bij het opstellen van de vacature (de profielschets).

Vul de vragenlijst in

Op zoek naar een nieuwe burgemeester

Een nieuwe gemeente, een nieuwe burgemeester. De zoektocht naar een nieuwe burgemeester bestaat uit drie stappen: het opstellen van een profielschets, de sollicitatiegesprekken en de benoeming.

Profielschets opstellen

De eerste stap is het opstellen van een profielschets. Hierin staat wat voor burgemeester we voor Altena zoeken. De gemeenteraad stelt deze profielschets op en wil graag weten wat u, belangrijk vindt. Het gaat immers om de toekomstig ‘burgermoeder/-vader’ van Altena!

Daarom is er de enquête, maar gaan de raadsleden ook in gesprek met inwoners en met vertegenwoordigers van verschillende organisaties.

Straatgesprekken

Raadsleden zijn tussen 5 en 24 april op verschillende plaatsen in de gemeente om inwoners zelf te vragen welke eigenschappen zij graag zien bij de burgemeester. Hieronder een overzicht:

  • 11 april: Willem van Oranjecollege in Aalburg (raadsleden gaan in gesprek met leerlingen en medewerkers)
  • 11 april, 12.00 14.00 u: Weekmarkt Woudrichem
  • 16 april, 15.00 17.00 u: Weekmarkt Wijk en Aalburg
  • 16 april.: d’Altenaer in Werkendam
  • 17 april, 10.00 11.30 u: De Dussenaar, Dussen

Ontbijtsessies

Vertegenwoordigers van verschillende organisaties, zoals de cultuurraad, scholen en ondernemersverenigingen krijgen een uitnodiging voor een ontbijt in het gemeentehuis. Zij kunnen dan met raadsleden in gesprek over wat deze organisaties belangrijk vinden als het gaat om een nieuwe burgemeester. De jongerenraad Going4Altena vragen we ook om advies uit te brengen.

De  resultaten van de enquête en gesprekken verwerken we in de profielschets. De raad biedt deze eind mei aan de Commissaris van de Koning (CdK). De CdK is verantwoordelijk voor het uitzetten van de vacature en het verloop van de sollicitatieprocedure.