Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Trouwen of partnerschap registreren

Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, moet u dat laten weten aan de gemeente waar u wilt gaan trouwen. Deze melding doet u tenminste 2 weken en maximaal 1 jaar voor uw trouwdatum.

Datum en trouwlocatie

Om te beginnen kiest u een datum, tijd en locatie. Dit spreekt u eerst af met de eigenaar van de trouwlocatie. Wilt u trouwen in het gemeentehuis in Almkerk? Neem dan even telefonisch contact met ons op via 0183 - 51 61 00. Kiest u een eigen locatie? Vaak kan dat ook, maar er gelden wel bepaalde voorwaarden. Welke voorwaarden? Dat leest u onder ‘Kan ik op een andere locatie in de gemeente Altena trouwen?’.

Welke trouwambtenaar?

Bekijk ook wie u wilt vragen als trouwambtenaar. Wat de mogelijkheden zijn, leest u onder ‘Welke trouwambtenaren zijn er in de gemeente Altena?’ en ‘Mag ik een andere trouwambtenaar kiezen?’.

Uw getuigen

U kunt tussen de 2 en 4 personen vragen als getuige. Het moeten er minstens 2 zijn. Zorg voor een scan of foto van het legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) van de getuigen. Die heeft u nodig tijdens het doen van de melding.

Melding doen van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap

Met de gegevens die u verzameld heeft, kunt u uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap melden. U kunt de melding maximaal een jaar voor de geplande datum doen. Uw melding moet uiterlijk 14 dagen voor deze datum gedaan zijn.

Let op: zowel u als uw aanstaande partner moeten het formulier invullen. U vult dus 2 formulieren in. U heeft elk een eigen DigiD nodig.

Doe de melding